FAQ

Veel gestelde vragen


Nee, met uw aanmelding geeft u aan dat u de intentie hebt om mee te doen met glasvezel. In deze fase gaat u nog geen enkele verplichting aan.
Glasvezel is een haardunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt op een snelle en betrouwbare manier verzonden met behulp van laserlicht. Door laserlicht met zeer hoge snelheid aan en uit te schakelen, worden digitale gegevens doorgegeven. De informatie verplaatst zich razendsnel door de glasvezel. Hoe sneller de laser aan en uit knippert, des te sneller kan de informatie over en weer worden gestuurd. Met glasvezel kan dit razendsnel. Signalen zoals tv, telefoongesprekken en up- en downloads via internet worden omgezet in een digitaal signaal. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in morsecode met een zaklantaarn. Ook hierbij vormt een serie van punten en strepen de informatie.
De glasvezel kabel moet gezien worden als de opvolger van zowel de bekende telefoonkabel als de coax televisie kabel die in de afgelopen jaren ook populair zijn geworden voor internet gebruik.
Telefoon- en coax kabel zijn tientallen jaren geleden uitgevonden en beginnen aan het maximum van hun capaciteit te komen. Dat leidt tot filevorming: er is teveel verkeer om voor een vloeiende stroom informatie te zorgen.
Er is dus behoefte aan een systeem dat meer verkeer aan kan. Televisie bijvoorbeeld eist tegenwoordig meer “verkeersruimte” op de kabel dan vroeger. Uitzending gemist en HDTV (TV met ultrascherp beeld) zijn enkele recente uitbreidingen die kabelcapaciteit innemen. En dan hebben we het nog niet eens over internet gebruik. De glasvezel kabel biedt ruimschoots extra ruimte; we kunnen er tientallen jaren mee vooruit.
Met glasvezel kunt u (net als met ADSL en kabel) internet, telefonie en televisie afnemen. Glasvezel kan hogere internetsnelheden behalen. Glasvezel is sneller dan met welk ander netwerk. In Nederland op dit moment tot wel 1 Gbps. En dan hebben technici de maximale snelheid over glasvezel nog niet eens kunnen achterhalen. Ook uniek: alleen bij glasvezel heb je mogelijkheid om voor pakketten te kiezen waarbij de uploadsnelheid gelijk is aan de hoge downloadsnelheid. Er is sprake van een symmetrische verbinding.
Het woord verbreedband is een samenvoeging van 3 woorden. Verbreed: wij vinden het belangrijk dat uw voldoende kennis van glasvezel moet hebben om een verantwoorde keus te maken en willen met onze informatie uw kennis hierover verbreden. Ook staat verbreed voor het verbreden en versnellen van de digitale snelweg.Breedband staat voor snel internet. Met het woord band doelen wij op de saamhorigheid van de plattelanders en dat we met elkaar ervoor zorgen dat er snel internet voor iedereen beschikbaar komt. Dat lukt alleen als we allemaal voor glasvezel kiezen.
Dat weten we nu nog niet. We gaan ervoor om glasvezel tegen marktconforme tarieven ter beschikking te stellen. Prijs, snelheid, product en stabiliteit moeten met elkaar in verhouding staan.
Snel internet kunnen hebben op basis van glasvezel is voor steeds meer huizenkopers en must-have. Makelaars zien dit terug bij klanten. De impact op woningverkopen is vooral bij landelijke gebieden opvallend.

In landelijke gebieden heeft de internetsnelheid zo’n duidelijke impact op de woningverkopen, omdat de internetsnelheden en het bereik hier vaak schommelen. Met een stabiele glasvezelverbinding wordt dit ondervangen. Huizen in straten zonder glasvezel wekken minder interesse.

Alles bij elkaar genomen, huizen in stedelijke en landelijke gebieden,  vertaalt het hebben van een glasvezelverbinding zich in een waardeverschil van ongeveer 3%. Dit becijferde de site Verhuizen.com, die zich baseert op een evaluatie van 525.000 woningverkopen tussen 2011 en 2013. Daaruit kwam bijvoorbeeld naar voren dat een glasvezelverbinding een woning van een waarde van 160.000 euro met 5000 euro kan doen stijgen.

De opvolger van 4G laat je veel sneller internetten, maar is volgens experts nog steeds geen volwaardige vervanger voor vast internet. “Om hoge snelheden te halen, heb je hoge frequenties nodig. Maar die werken alleen op heel korte afstanden”, zegt Toon Norp, expert draadloze technologie bij TNO.

Bovendien ben je bij mobiel internet altijd afhankelijk van andere gebruikers; meer gebruikers betekent trager internet. Ook zijn draadloze signalen gevoelig voor obstakels: grote muren of zelfs hele gebouwen kunnen het signaal blokkeren.

En bovendien: het duurt nog wel even tot 5G er is. “De komende jaren zien we waarschijnlijk wel een vroege versie van 5G”, aldus Bart Smolders van de TU Eindhoven. “Maar voordat we die hoge snelheden gaan halen, is het wel 2025.”

Nee helaas kan dat niet. Dit mailadres is gekoppeld aan uw abonnement bij Ziggo.Wij raden u aan om tijdig een onafhankelijk mail adres te nemen(bijvoorbeeld: ..@outlook.com, …@gmail.com, …@hotmail.com). Hiermee maakt het niet mee uit bij welke provider u bent.
De telefoon- en kabelverbinding leveren nu prima diensten, maar zijn beperkt in capaciteit.  Glasvezel heeft een onbeperkte capaciteit. Glasvezel is dus geschikt voor de toepassingen van morgen en die in de verre toekomst.

Een enkeling zal nog de kat uit de boom willen kijken. Bedenk wel dat het aanleggen van een glasvezel kabel voor de netwerkleverancier hoge kosten met zich meebrengt. Als uw buren eenmaal zijn aangesloten en u nog niet dan kan het jaren of duizenden euro’s kosten voordat u de glasvezel kabel alsnog in huis heeft. Vergelijk het met een huis dat anno nu nog geen rioolaansluiting heeft. Met een glasvezel aansluiting krijgt uw huis dus meerwaarde. Of u er nu wel of niet meteen gebruik van maakt: het is een goede investering.

Weetjes


Glasvezel in 3 minuten door Humberto Tan

Humberto Tan geeft op boeiende wijze de ontwikkelingen weer. klik op deze link:  https://youtu.be/watch_popupUXssI5tMc0A

Witte en grijze gebieden

Witte gebieden zijn die gebieden waar geen sprake is van snel internet. Hier ligt geen kabel of de huizen zitten zover van een schakelkast van KPN, waardoor er geen internetsnelheid overblijft.
Grijze gebieden zijn voorzien van kabel(Ziggo) of de huidige telefoonlijn is snel genoeg om te spreken van snel internet.

Driekwart Nederlanders al binnen een uur na het opstaan online

Online zijn is voor de meeste mensen de normaalste zaak van de wereld. Onze smartphones zijn dan ook nooit ver weg, een ruime meerderheid van de Nederlanders is zelfs op het toilet nog online actief. Daarnaast is een kwart van de Nederlanders standaard online tot vlak voordat zij gaan slapen. En een op de drie Nederlanders heeft zijn smartphone bij de hand totdat zij besluiten om te gaan slapen en dus bijvoorbeeld de televisie uitzetten. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend respondenten.
Dat Nederlanders veel waarde hechten aan internetten en verbonden zijn blijkt ook uit het feit dat bijna drie op de vier respondenten binnen een uur na het opstaan alweer online is. 15 procent pakt zelfs binnen vijf minuten nadat ze hun ogen open hebben gedaan de smartphone of tablet er weer bij.
.

Werkgroepen

In elk dorp is een werkgroep die zich bezig houdt met glasvezel. Op de contact pagina kunt u zien wie u in uw dorp kunt benaderen voor vragen.

Wat doet de gemeente Coevorden

De gemeente Coevorden ondersteunt de plaatselijke initiatieven en probeert deze gelijk op te laten trekken. Er is regelmatig overleg met de plaatselijke initiatieven.Na fase 1, de vraagbundeling, kan het zijn dat gemeente de onderhandelingen op zich neemt met een marktpartij. Door alle initiatieven in de gemeente Coevorden bij elkaar te doen, wordt het voor een marktpartij interessant om hier in te stappen.

Cloud-opslag wint terrein bij Nederlandse consument

Belangrijke foto’s, video’s en documenten bewaren we graag zorgvuldig en één op de drie Nederlanders kiest daarom voor opslag in de cloud. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Reggefiber onder ruim duizend respondenten. Naar verwachting gaat het aantal cloud-gebruikers de komende tijd zelfs verder stijgen. Een kwart van de niet-gebruikers geeft namelijk aan in de toekomst over te willen stappen.
Bestanden opslaan in de cloud is zeker bij de jongere respondenten van 18 tot 34 jaar populair: ruim de helft maakt gebruik van online opslagdiensten. “Deze groep is opgegroeid met internet en cloud is voor hen gesneden koek. Dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is, blijkt ook uit het onderzoek. 14 procent van de niet-gebruikers wil wel opslaan in de cloud, maar weet niet precies hoe het werkt.

Vol geheugen
Naast cloud-oplossingen zoals Dropbox, Google Drive en iCloud, gebruiken Nederlanders hun desktop of laptop, een externe harde schijf en hun smartphone als opslagmedium. Dat deze apparaten geen onbegrensde opslag bieden, merkt bijna 40 procent van de respondenten. Zij geven aan soms de melding te krijgen dat het geheugen vol is en dat er dus ruimte vrijgemaakt moet worden.

Het is niet zo gek dat we tegen grenzen aanlopen als je alleen al bedenkt hoeveel foto’s en video’s er dagelijks gemaakt worden. We beschikken met zijn allen over een heleboel MB’s aan data en dat aantal blijft groeien. Cloud-opslag biedt mensen een veilig alternatief, dat bovendien minder aan limieten is gebonden.

Backup en overal toegang
Niet alleen de ruime opslagmogelijkheden maakt de cloud een populaire optie. Met cloud-opslag is er altijd een backup van waardevolle bestanden. Gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken over een verouderde externe schijf die misschien weleens kan crashen. Bovendien zit je met de cloud niet vast aan één apparaat. Vrijwel alle diensten zijn via elke laptop, tablet of smartphone toegankelijk, als je maar verbonden bent met internet. Een stabiele verbinding met veel bandbreedte is daarbij dus wel cruciaal. Neem het uploaden van foto’s of video’s: hiervoor is veel capaciteit nodig. Het beste kun je dit thuis doen, bijvoorbeeld met een glasvezelverbinding. Dit gaat snel en je verbruikt zo geen kostbare mobiele data.

Back to Top