Glasvezel Zuidenveld wint de vrijwilligersprijs 2018 van het CDA Coevorden

Stichting Glasvezel Zuidenveld is winnaar geworden van de negende Vrijwilligersprijs van het CDA Coevorden. De prijs is toegekend aan de vrijwilligers van de stichting, een samenwerkingsverband tussen de gezamenlijke glasvezelinitiatieven in de gemeente Coevorden. Doelstelling van de stichting is dat er in alle dorpen en het gebied buiten de stad Coevorden snel internet met behulp van glasvezel komt. De prijs wordt uitgereikt aan het dagelijks bestuur van de stichting dat gevormd wordt door Jaap Ruiter uit De Kiel, Trienus Dunning uit Sleen en Bert Raterink uit Wachtum. De uitreiking vindt plaats op 21 februari om 16.30 uur in Stadscafé Vancouver in Coevorden door staatssecretaris Raymond Knops en fractievoorzitter van het CDA, Gertjan Zuur. Knops (CDA) is staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en heeft ook grensoverschrijdende samenwerking, ICT en identiteitsgegevens in zijn portefeuille. Hij is woensdag de gehele dag in Zuidoost Drenthe in het kader van overleg over grensoverschrijdende samenwerking.

Glasvezelinitiatieven
Tot voor kort waren de 6 initiatieven in de gemeente Coevorden (Alles op Glasvezel, DNS op Glas, Glasvezel Stidal, Reuzenbreedband, Samenbreed, Verbreedband) zelfstandig bezig, met de bedoeling om in hun eigen gebied een glasvezelnetwerk te realiseren. Er was regelmatig onderling overleg tussen de initiatieven. Tijdens één van die bijeenkomsten is geopperd dat het wellicht verstandig was om samen verder te gaan. Immers, de gebieden grenzen aan elkaar en dure aansluitingen kunnen door samen te gaan eenvoudiger en goedkoper worden aangesloten. Glasvezel Zuidenveld telt ruim 9000 potentiële aansluitingen en is qua grootte ook interessanter voor marktpartijen om mee samen te werken.

Rol van de vrijwilligers
Zowel het opstarten van de 6 initiatieven als het samenwerken in één stichting had niet plaats kunnen vinden zonder vrijwilligers. Veel vrijwilligers hebben zich dan ook de afgelopen tijd kosteloos ingezet om het voor het gebied in en rond de dorpen het inmiddels onmisbare snelle internet dichterbij te brengen. Ook het nu gezamenlijk optrekken van de 6 initiatieven waardeert het CDA enorm, want ‘Samen kunnen we meer’, de slogan van het CDA in de afgelopen bestuursperiode.

Belang vrijwilligers
Onze lokale samenleving drijft voor een belangrijk deel op de inzet van veel vrijwilligers. Met de uitreiking van de jaarlijkse vrijwilligersprijs wil het CDA Coevorden het belang van vrijwilligers benadrukken en vrijwilligers die zich extra hebben weten te onderscheiden, in het zonnetje zetten. De eerdere winnaars van de vrijwilligersprijs zijn de Stichting WJD (Sweelpop) in 2010, World Servants in 2011, de Stichting Duofietsen gemeente Coevorden in 2012, de Stichting Marktcommissie Wezup (Kerstmarkt) in 2013, de Voedselbank Coevorden in 2014, wereldwinkel ’t Winkeltje in Oosterhesselen in 2015, Theater Hofpoort Coevorden in 2016 de Synagoge Coevorden in 2017.

Waardering en respect
“Wij hebben veel waardering voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het digitaal beter bereikbaar maken van het gebied buiten de stad Coevorden.” aldus Gertjan Zuur, fractievoorzitter van het CDA Coevorden. “Zij zorgen er dankzij hun belangeloze inzet voor dat binnen afzienbare tijd agrarische en andere MKB-ondernemingen, maar ook particulieren een betere en vooral snellere aansluiting krijgen op de digitale wereld, en dat is onmisbaar voor met name MKB-bedrijven in deze tijd.” Ondersteund door een faciliterende gemeente moet het glasvezelnet binnenkort de gehele gemeente Coevorden bedekken.

Posted on 22 februari 2018 in Nieuws

Deel dit nieuws

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top