de marktconsultatie – vervolg

In het vorige bericht hebt u kunnen lezen dat er aan de markt is gevraagd of zij de komende drie jaar van plan zijn om glasvezel aan te leggen in het buitengebied. Er zijn geen partijen die dit voornemen hebben. Dit betekent dat de initiatieven in de gemeente Coevorden verder kunnen met hun plannen. Momenteel wordt het netwerk ontwerp beoordeeld door een aantal vrijwilligers. Zij beoordelen ter plekke of er bomen in de weg staan voor het aanleggen van glasvezel. Moet er onder de bomen geboord moet worden? Of is er een alternatief, bijvoorbeeld de andere kant van de weg. Het boren is vele malen duurder dan het normale graven van sleuven.  Het is daarom de moeite waard om dit ter plekke te beoordelen.

Binnenkort zijn de eerste gesprekken met de provincie over de financiering. Daarna zullen we een aanvang maken met de businesscase. Wat gaat het allemaal kosten, welke opbrengsten moeten hier tegenover staan. Wat kost dan een abonnement en hoeveel aansluitingen moeten we minimaal hebben. Allemaal vragen die in de businesscase worden beantwoord.

 

Posted on 9 november 2017 in Nieuws

Deel dit nieuws

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top