informatiebijeenkomst Verbreedband in Wachtum

Donderdag 13 april is de eerste, goed bezochte, informatiebijeenkomst van Verbreedband in het dorpshuis te Wachtum gehouden. Natuurlijk ging het over glasvezel. Marlous Rosegaar van Verbind Drenthe gaf een boeiende presentatie over de mogelijkheden van glasvezel en de verschillen tussen de telefoonlijn, coax en glasvezel. Wethouder Jan Zwiers vertelde over het belang voor de regio dat glasvezel heeft. Glasvezel zorgt er onder andere voor dat bedrijven in de regio blijven en niet wegtrekken naar gebieden waar wel snel internet is. Toepassingen in de gezondheidszorg werden uitgebreid besproken. Voor de gezondheidszorg en het toerisme is snel en betrouwbaar internet uiterst belangrijk. De aanwezigen werden door gespreksleider Serge Vinkenvleugel ook gevraagd naar hun ervaringen met internet. Met name in het buitengebied is internet ver onder de maat. Een aantal bedrijven gaf sprekende voorbeelden.  De vele vragen werden door Serge Vinkenvleugel doorverwezen naar de aanwezige ‘deskundigen’.  Duidelijk op deze avond werd wel, als we niet met zijn allen voor glasvezel gaan, dat we een geweldige stap in de toekomst lagen liggen. Het woord solidair is meerdere keren genoemd. Aanmelden als belangstellende voor glasvezel doe je niet alleen voor jezelf, maar voor de leefbaarheid in je dorp en voor de toekomst van de regio.

Was u niet aanwezig? De volgende informatiebijeenkomst is op donderdag 20 april bij restaurant Cornelis in Dalen.

Natuurlijk kunt u zich nu ook al aanmelden, klik op aanmelden in de menubalk. Het verplicht u tot niets en is geheel vrijblijvend.

. 

 

Posted on 14 april 2017 in informatie, Nieuws

Deel dit nieuws

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top