1880 km glasvezel voor Sterk Midden-Drenthe

Draka levert BAM Infra Telecom een compleet infrastructuursysteem voor de realisatie van het glasvezelnet Sterk Midden-Drenthe in Gemeente Midden-Drenthe. Om de 5.530 huishoudens en bedrijven in dit buitengebied aan te sluiten, is circa 1.880 kilometer glasvezelkabel nodig voor een traject van circa 430 kilometer.

Midden-Drenthe bestaat overwegend uit buitengebied, waardoor de aanlegkosten van breedband netwerken aanzienlijk hoger zijn dan in stedelijke gebieden en veel gebieden waar nog geen breedband internet beschikbaar is. Coöperatie Sterk Midden-Drenthe wil de buitengebieden in de gemeente Midden-Drenthe van snel internet voorzien. Medio 2014 startte zij met het initiatief Sterk Midden-Drenthe om dit te verwezenlijken. De aanleg van het glasvezelnetwerk is inmiddels gestart. Naar verwachting worden de werkzaamheden eind 2017 afgerond.

Posted on 21 maart 2017 in Geen categorie, Nieuws

Deel dit nieuws

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top